Mijn naam is Marian de Lugt, ik ben gediplomeerd massagetherapeut en schoonheidsspecialiste. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig ondernemer. Ik ben begonnen met voetreflexmassage en nog steeds volg ik opleidingen die mij in het vak als masseur of schoonheidsspecialiste verdiept of wat een aanvulling is op de reeds eerder behaalde diploma's.

 
 

Deep Tissue massage

De techniek: het is een diep tot zeer diepe massage die in staat is om zeer gespannen spieren of chronische spierspanning en het omringende bindweefsel los te maken. Er wordt vrijwel alleen met de vuisten, knokkels en ellebogen gewerkt en zonder massageolie. De vuisten en ellebogen maken zeer langzame strokes over de spieren en in het bindweefsel. De druk wordt uiteraard aan een ieder aangepast, en desgewenst opgevoerd of verminderd.

Door op deze langzame manier te werken wordt ook op het hersenniveau het herstel bevordert van het autonome zenuwstelsel, welke zeer belangrijk in voor ons auto-immuunstysteem. Zo werkt Vreeling deep tissue in op body en mind.

Het ontstaan van spierspanning en chronische spierspanning is veelal gelegen in een onbalans in de belasting en de belastbaarheid. Bij bv werkgerelateerde overbelasting of stress spannen spieren zich aan. Bij nog meer overbelasting hiervan spannen de spieren zich nog meer aan. In geval van structurele overbelasting spannen spieren zich te lang aan. Zo ontstaat er overbelasting en spreken we van chronische spier- en bindweefselspanning.

Niet alleen de oppervlakkige spieren raken overbelast maar ook de dieper gelegen spieren. Het omringende bindweefsel kan hierdoor verkleefd raken en men ervaart daardoor minder bewegingsvrijheid. Als de spieren geen voldoende tijd krijgen om te herstellen dan kunnen de klachten ernstiger worden. Een deep tissue massage biedt dan uitkomst, een ontspanningsmassage volstaat dan veelal niet meer.

Deep tissue is geschikt voor:

  • mensen met spier- en bewegingsklachten
  • mensen met heup-, rug-, nek- en schouderklachten
  • mensen met spanning in bovenbeen, scheenbeen of kuiten
  • een ieder met hoofdpijn en spanning in het gezicht
  • personen die veelal hun schouders optrekken
  • iedereen die een stevige massage wil hebben
  • ter voorkoming van klachten, puur preventief

Veelal geeft een Deep Tissue na de eerste behandeling al resultaat. Men voelt letterlijk meer ruimte en de bewegingsvrijheid is toegenomen. Bij chronische spierspanning zullen meerdere behandelingen nodig zijn en uit ervaring is gebleken dat men dat het beste wekelijks kan ondergaan.


Praktijk in totaalverzorging